İKÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı

İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Lisans Programı 2013-2014 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Akademik kadrosu İKÜ Psikoloji Bölümü’yle desteklenerek zenginleştirilen Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı, ders içeriklerini, Kültür Okulları Rehber öğretmenleri ve yöneticileri ile birlikte yapılan çalıştaylar sonucunda ve Bologna Süreci ölçütlerine göre hazırlanmıştır. Öğrencilerimize Bologna süreci kuralları çerçevesinde Avrupa Dil Pasaportu ölçütlerine göre B2 düzeyinde İngilizce bilgisiyle mezun olacakları lisans programında toplam 240 AKTS’lik eğitim sunulacaktır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma lisans programında disiplinler arası bakış açısına sahip bir eğitimin verilmesine çok önem verildiği gibi, öğrencilerimizin mesleki donanımları kadar özellikle de sanatsal, kültürel birikimi yüksek, yaşam boyu öğrenme ilkesini destekleyen, mesleklerinin, eğitim felsefesinin özüne hâkim bireyler olarak yetişmeleri için çağdaş ve kapsamlı bir ders program içeriği hazırlanmıştır.

PDR öğrencilerinin staj ve uygulamalı eğitim olanakları konusunda, İstanbul Kültür Eğitim Kurumlarının çatısı altında bulunan anaokulundan liseye tüm eğitim kurumlarından faydalanılacaktır. Bu nedenle öğrencilerimiz mesleğinde deneyimli psikolojik danışmanlarla diyalog ve bağlantı kurabilecek; eğitim ve öğretim süreçlerinde erkenden okul ortamlarını tanıma fırsatı bulacaklardır.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/28/2018 - 09:44