İKÜ’de Rehberlik ve Psikolojik Danışma okumak...

Eğer bireylere; eğitim, iş hayatı, günlük yaşam vb. süreçlerde bilginle destek vermek senin için önemliyse, psikoloji bilimine ilgi duyuyorsan ve bu yöndeki uzmanlığını; gelişim özellikleri, ruh sağlığı, öğrenme, danışmanlık becerileri, kariyer planlaması, davranış bozuklukları gibi farklı konuları içeren güçlü bir lisans eğitimiyle kazanmayı hedefliyorsan ve gelecekte donanımıyla fark yaratan bir danışman ve öğretmen olarak eğitim sektöründe kariyer yapmak istiyorsan İKÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışma (PDR) bölümüne tercihlerinde yer verebilirsin.

Nasıl bir eğitim süreci?

Rehberlik ve Psikolojik Danışma lisans eğitiminde; Bologna sürecinin uluslararası kriterlerine göre psikoloji, iletişim bilimleri, istatistik, hukuk, iktisat, İngilizce olmak üzere çok yönlü bir öğretim içeriği sunulur. PDR lisans eğitimi, mesleki gelişimini sağlayacak pek çok akademik olanak sunar. Fen-Edebiyat Fakültesi ve Sanat Tasarım Fakültesi ile entelektüel birikimini ve iletişim yeteneğini geliştirecek çeşitli olanaklardan yararlanabilirsin. Bölümde aldığın çok yönlü teorik eğitimini İKÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen çalışmalarla pekiştirebilirsin. Eğitim sürecinde İstanbul Kültür Üniversitesi’nin de bağlı bulunduğu Kültür Okullarında sana sağlanacak staj olanağıyla iş yaşamına ilk adımı atabilirsin. PDR lisans programından Avrupa Dil Pasaportu kriterlerine göre B2 düzeyinde İngilizce bilgisiyle mezun olursun. Erasmus öğrenci değişim programıyla yurt dışına açılma olanağını da yakalayabilirsin.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/28/2018 - 09:43